11 Nisan 2023, 20:34 | #1 |
Kıbrıs Tatlısı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Kıbrıs Tatlısı Malzemeleri; •3 adet yumurta •Yarım su bardağı şeker •Yarım su bardağı sıvı yağ •1 su bardağı galeta unu • 1 su bardağı kırılmış ceviz •1 su bardağı Hindistan cevizi •1 paket kabartma tozu Kreması İçin; • 1 litre süt •1 su bardağı nişasta •1 paket vanilya •1paket krem şanti •Yarım su bardağı şeker Şerbeti İçin; •2 su bardağı su •1,5 su bardağı şeker • 1 paket vanilya Kıbrıs Tatlısı Yapılışı Kıbrıs tatlısı yapmak için, öncelikle şerbeti yapın çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, 15 dakika daha kaynatın. Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip, soğuması için bekletin. Keki için; yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyip, karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye dökün. 160 derece fırında, 30 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün ve soğuması için bekletin. Kreması için; krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blenderla 5 dakika çırpın. Soğumuş şerbetli kekin üzerine, bu kremsi muhallebiyi dökün. Üzerine bolca Hindistan cevizi serpin. Kıbrıs tatlısını, buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapınız. Afiyet olsun. [ |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|