11 Nisan 2023, 20:36 | #1 |
Kızarmış Dondurma
Kızarmış Dondurma
MALZEMELER ● 500 gram Maraş dondurması ● 2 adet yumurta akı ● 2 su bardağı mısır gevreği ● 1 su bardağı fındık ● 1 çay kaşığı tarçın ● Kızartmak için sıvı yağ HAZIRLANIŞI ● Dondurmayı buzluktan çıkarıp hafif yumuşamasını bekledikten sonra 6 eşit parçaya bölün. ● Parçaların her birini elinizde top şekline getirin ve yağlı kağıt serdiğiniz, dondurucuya dayanıklı bir tepsiye yerleştirin. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ● Dondurma toplarını 1 saat dondurucuda bekletin. ● Bir kapta yumurta beyazlarını iyice çırpın. ● Mısır gevreğini ve fındığı rondodan geçirin, ardından bir kapta tarçın ile karıştırın. ● Dondurma toplarını dondurucudan çıkarıp hızlıca önce yumurta beyazına, sonra mısır gevrekli karışıma bulayın ve tekrar tepsiye dizip dondurucuya kaldırın. ● 1 saatin sonunda topları dondurucudan çıkartıp tekrar yumurta beyazına ve mısır gevrekli karışıma bulayın ve dinlenmeleri için yeniden buzluğa atın. ● Bulama ve dondurucuda dinlendirme işlemini dondurma topları mısır gevrekli karışımla tamamen kaplanana kadar yineleyin. ● Servis etmek istediğiniz zaman buzluktan çıkardığınız dondurma toplarını kızmış yağın içerisine atın. ● Yaklaşık 30 saniye içinde renkleri altın sarısına dönüşecek topları çıkartın ve bekletmeden servis edin. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|