14 Nisan 2023, 14:05 | #1 |
Fındık Ezmeli Pestil (Köme)
Fındık Ezmeli Pestil (Köme) Malzemeler -1,5 su bardağı üzüm pekmezi -2 su bardağından 2 parmak eksik un -2 su bardağı su İç malzemesi için: -1 su bardağı fındık -Yarım su bardağı şeker (şeker yerine bal da kullanabilirsiniz) -3 yemek kaşığı kadar su Not: Fındık ezmesini hazır olarak da kullanabilirsiniz, ancak evde kendiniz yapmanız daha farklı bir lezzet katacaktır. Fındık Ezmeli Pestil (Köme) Nasıl Yapılır? Fındık ezmesi için; -Öncelikle fındıkları robotta yağını salana kadar çekin ve suyu ekleyerek çekmeye devam edin.(bu nokta da robotu dinlendirmeyi unutmayın) -Yağı salan ve krema kıvamını alan fındık ezmenizin içerisine şekeri ya da balı ekleyin. -1-2 dakika daha karıştırıp fındık ezmesini kenara alın. Not: Fındık ezmesini hazır olarak da kullanabilirsiniz, ancak evde kendiniz yapmanız daha farklı bir lezzet katacaktır. Pestil için; -İlk olarak pekmezi, unu tencereye alın ve mikser ile pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın. -Daha sonra üzerine su ilave edip çırpmaya devam edin ve ocağın altını orta ateşe alıp puding kıvamına gelene kadar karıştırın. -Sofra bezinin üzerine 2 tane yağlı kağıt serin ve pestili yağlı kağıdın üzerine dökün, ince bir şekilde iyice yayın. -80 derecede fırında dikkatli bir şekilde kurutun. -Mutlaka ara sıra kontrol etmeyi unutmayın, eğer pestil kağıttan çıkıyorsa olmuş demektir. -Uzun uzun kesip pestili ikiye bölün. -Yağlı kağıttan çıkarıp içine fındık ezmesini doldurun ve muska şeklinde sarın. Püf noktası: Pişirme süresi herkese göre farklılık gösterebilir. Mutlaka pişirirken kontrol etmeyi dikkat edin, fazla kurumasına izin vermeyin. Afiyet olsun. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|