IRCForumu.ORG   çatla net
Goygoy


 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Nisan 2023, 14:05   #1
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Fındık Ezmeli Pestil (Köme)

Fındık Ezmeli Pestil (Köme)





Malzemeler

-1,5 su bardağı üzüm pekmezi
-2 su bardağından 2 parmak eksik un
-2 su bardağı su

İç malzemesi için:
-1 su bardağı fındık
-Yarım su bardağı şeker (şeker yerine bal da kullanabilirsiniz)
-3 yemek kaşığı kadar su

Not: Fındık ezmesini hazır olarak da kullanabilirsiniz, ancak evde kendiniz yapmanız daha farklı bir lezzet katacaktır.


Fındık Ezmeli Pestil (Köme) Nasıl Yapılır?
Fındık ezmesi için;

-Öncelikle fındıkları robotta yağını salana kadar çekin ve suyu ekleyerek çekmeye devam edin.(bu nokta da robotu dinlendirmeyi unutmayın)
-Yağı salan ve krema kıvamını alan fındık ezmenizin içerisine şekeri ya da balı ekleyin.
-1-2 dakika daha karıştırıp fındık ezmesini kenara alın.


Not: Fındık ezmesini hazır olarak da kullanabilirsiniz, ancak evde kendiniz yapmanız daha farklı bir lezzet katacaktır.


Pestil için;

-İlk olarak pekmezi, unu tencereye alın ve mikser ile pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın.
-Daha sonra üzerine su ilave edip çırpmaya devam edin ve ocağın altını orta ateşe alıp puding kıvamına gelene kadar karıştırın.
-Sofra bezinin üzerine 2 tane yağlı kağıt serin ve pestili yağlı kağıdın üzerine dökün, ince bir şekilde iyice yayın.
-80 derecede fırında dikkatli bir şekilde kurutun.
-Mutlaka ara sıra kontrol etmeyi unutmayın, eğer pestil kağıttan çıkıyorsa olmuş demektir.
-Uzun uzun kesip pestili ikiye bölün.
-Yağlı kağıttan çıkarıp içine fındık ezmesini doldurun ve muska şeklinde sarın.

Püf noktası: Pişirme süresi herkese göre farklılık gösterebilir. Mutlaka pişirirken kontrol etmeyi dikkat edin, fazla kurumasına izin vermeyin.

Afiyet olsun.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:30.