14 Nisan 2023, 14:27 | #1 |
Limonlu İrmik Tatlısı
Limonlu İrmik Tatlısı Malzemeleri İrmik Tatlısı İçin; 1 lt süt 9 yemek kaşığı irmik 9 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı hindistan cevizi 1 yemek kaşığı tereyağ 1 paket vanilin Limonlu Jöle İçin; 1 limonun suyu (üzerine su ekleyerek 2 su bardağı kadar sulandırın) 1 limon kabuğu rendesi 2 su bardağı su 6 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı mısır nişastası Birkaç damla sarı gıda boyası Tart Kalıbında Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi'nin Yapılışı İrmik tatlısı için süt, irmik ve şekeri bir tencereye koyup koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Kıvam aldığında vanilya, tereyağı ve hindistan cevizini ekliyoruz. 20-30 sn daha karıştırıp ocağı kapatıyoruz. Kullanacağınız kalıbı suyla ıslatıp pişen irmiği tart kalıbına döküyoruz. Tatlı biraz ılıyınca buzdolabına kaldırın. Limonlu jöle için limonu sıkın üstünü 2 bardak suya tamamlayın. Rendelenmiş kabukları, nişastayı, şekeri ve gıda boyasını ekleyip karıştırarak pişirin. Pişen jöleyi, ters çevirip sunum tabağına aldığınız irmik tatlısının ortasına yavaşça dökün. Buzdolabında yarım saat beklettikten sonra tatlınız servise hazır olacaktır. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|