14 Nisan 2023, 15:23 | #1 |
Karamelli Tatlı
Karamelli Tatlı Malzemeleri Karameli İçin; 3 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su Keki İçin; 4 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı un ( elenmiş) 1 paket kabartma tozu 2 paket vanilya Muhallebisi İçin; Yarım su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta (buğday veya mısır) 1 litre süt 1 yemek kaşığı tereyağı 1 paket vanilya 1 paket toz krem şanti Üzeri İçin; 1 paket krem şanti (çırpılmış) Hindistan cevizi Yapılışı Karameli için tencereye toz şekeri alalım. Şeker eriyip karamelleşinceye kadar bekleyelim. Şeker tamamen eridikten sonra suyu ilave edelim, burada su sıçrayacağı için çok dikkatli olmamız gerekiyor, başlangıçta şeker katılaşacaktır fakat zamanla karıştırdıkça eriyecektir merak etmeyin. Şeker tamamen eridikten sonra ocağı kapatalım ve soğumaya bırakalım. Keki için karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri alarak beyazlaşıncaya kadar çırpalım. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek son kez çırpalım. Yağladığımız dikdörtgen borcama kek hamurunu boşaltarak yayalım. Önceden ısıttığımız 170° fırında yaklaşık 15 dk pişirelim. Pastamızın muhallebisi için tencereye toz şeker, un, nişasta ve sütü alarak karıştıralım. Tencereyi ocağa alalım ve muhallebi koyulaşıp göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirelim. Muhallebiyi ocaktan alarak tereyağı ve vanilyayı ilave edip karıştıralım. Daha sonra muhallebimizi ılımaya bırakalım. Pişen kekimizi fırından alarak çatal ile üzerinde delikler açalım. Kekimiz ılıdıktan sonra soğuyan karamelli şerbetimizi heryerine gelecek şekilde gezdirelim. Kek şerbetini çekerken hazırladığımız kremaya toz krem şantiyi ekleyerek mikser ile 5 dk çırpalım. Muhallebiyi kekin üzerine boşaltalım ve eşit olacak şekilde yayarak düzeltelim. Muhallebinin üzerine 1 su bardağı soğuk süt ile çırptığımız 1 paket krem şantiyi boşaltarak yayalım. Bunu yapmadan önce muhallebinizin mutlaka soğumuş olmasına dikkat edin yoksa krem şantiyi sürdüğünüz de kötü bir görüntü elde edersiniz. Son olarak pastamızın üzerine bolca hindistan cevizini serpelim. Ardından buzdolabına kaldırarak 1 gece dinlendirelim. Servis edeceğimiz zaman pastamızı dolaptan çıkartarak istediğimiz boyutta keselim. Pastayı keserken her seferinde bıçağınız silmeyi unutmayın. Pastanızı dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Pastamız hazır. Afiyet olsun |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|