IRCForumu.ORG   çatla net
Goygoy


 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Nisan 2023, 16:07   #1
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Erik Soslu Cheesecake

Erik Soslu Cheesecake



Malzemeler

2 paket burçak bisküvi
(165 gramlık iki paket)
50 gr tereyağı
3 yumurta
2 kahve fincanı krema
1 kahve fincanı toz şeker
2 paket labne peyniri
2 çorba kaşığı limon suyu
Üzeri için

7~8 kırmızı erik
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı su

Bisküvileri mutfak robotunda un haline gelinceye kadar ezin.Eritilip ılınmış tereyağını ilave edip karıştırın.Bisküvili karışımdan iki çorba kaşığı kadarını bir kaseye ayırın.Kalanını dikdörtgen bir kalıbın tabanına ve kenarlarına gelecek şekilde elinizle düzleştirerek yayın.Kalıbı bu şekilde 15 dakika buzlukta bekletin.

Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın.Yumurta sarılarını bir kaba alıp şekerle beş dakika kadar çırpın.Krema, önceden ayırdığınız bisküvili karışım (iki çorba kaşığı) ve peyniri azar azar ilave ederek pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edin.En son olarak yumurta aklarını ekleyin ve tekrar çırpın .

Karışımı buzlukta beklettiğiniz bisküvili kalıbın içine dökün.160 dereceye ayarlı fırında 55-60 dakika pişirin.Fırından alıp soğumaya bırakın ve buzdolabında en az 3-4 saat bekletin.

Üzeri için erikleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın.İrice dilimleyip bir kaseye alın.Şeker, su ve nişastayı sos tenceresine alıp karıştırın.Kısık ateşte kıvamı koyulaşıncaya kadar bir taşım kaynatın ve erikleri içine atın.1-2 dakika daha pişirin.Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Cheesecake’i servis tabağına alın.Erikli sosu üzerine dökün.Dilimleyip servis yapın.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:29.