14 Nisan 2023, 16:26 | #1 |
Ev Yapımı Karamel Sos Tarifi
Ev Yapımı Karamel Sos Tarifi Malzemeler 1,5 çay bardağı toz şeker 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tepeleme nişasta 1 tatlı kaşığı tereyağı Ev Yapımı Karamel Sos (Nişastasız ve Kremasız) Tarifi'nin Yapılışı Şekeri yanmaz tavaya koyarak önce orta ateşte şeker alttan erimeye başlayınca da kısık ateşte eritiyoruz Hiç karıştırmadan, (yani kaşık, spatula vs. kullanmadan, kullanırsanız şeker karıştırınca topaklanır, topakların içi şeker kalır, eriyip karamelize olması daha uzun sürer ) Kısık ateşte tamamen eriyinceye kadar, akışkan kıvama gelince, rengine bakarak (kapta rengi koyu görünebilir. fazla kaynarsa da yanar, acı olur) Rengi altın rengini alınca yağını katıp karıştırıyoruz (bu aşamada kaşık veya spatula kullanıyoruz) Yağ hemen eriyecektir, eriyince de sütü dökerek karıştırmaya devam ediyoruz (bu aşamada yani sütü katınca, karamel topaklanabilir, hiç endişelenmeyin karıştırınca eriyip kıvam alıyor) Karamel kaynayıp, birbiriyle iyice özleşince de, ( pürüzsüz olunca) ocaktan alıp hiç karıştırmadan soğumaya bırakıyoruz, soğuyan karamel istenilen yerde kullanıma hazır(yoğun kıvam istiyorsanız sütü daha az ekleyin, daha akışkan, ince kıvam istiyorsanız sütü fazla ekleyin.) |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|