14 Nisan 2023, 16:34 | #1 |
Sade Tart Hamurlu Cheesecake
Sade Tart Hamurlu Cheesecake Sade Tart Hamurlu Cheesecake Tarifi'nin Malzemeleri Hamuru için; 1.5 su bardağı un 3 yemek kaşığı soğuk tereyağ 3 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı soğuk süt Dolgusu için; 600 gram labne peynir 8 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta 1 paket vanilya 1 limon suyu 200 gram krema 2 yumurta Sade Tart Hamurlu Cheesecake Tarifi'nin Yapılışı Hamur için, bir kaba önce katı ve sonra sıvı malzemeleri katıp harcı yoğurun. Hamuru buzdolabında bekletin. Dolgu için, temiz bir kapta labne peyniri, şekeri, vanilyayı, un ve nişastayı çırpın. Krema ile limon suyunu da ekleyip, tekrar karıştırın. Yumurtaları da en son, dikkatlice içine katın ve çok fazla çırpmamaya dikkat edin. Klipsli çizkek kalıbınızı yağlayın ve hamuru tabana elinizle, avuç içinizden yardım alarak yayın. Hamuru 10 dakika, 150 derecede pişirin. Taban biraz ılıklaşınca, dolguyu üzerine dökün ve kalıbı fırına yerleştirip, altına da bir borcam içine su doldurun ve keki ilk 30 dakika 125 derecede, son 20 dakika da 150 derecede pişirin. Keki, fırında ılıyana dek bekletin ve dışarı alın. Soğuduğunda ise, buzdolabında bir gece bekletin. Kek servise hazırdır. Soğuk ya da oda sıcaklığında ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|