IRCForumu.ORG   çatla net
Goygoy


 
 
Seçenekler Stil
Alt 15 Nisan 2023, 15:29   #1
BANLI ÜYE
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kadayıflı Tavuk Göğsü Tarifi (Resimli)


Malzemeler


  • 250 gram tel kadayıf+1 su bardağı ufalanmış kadayıf
    5 çorba kaşığı tozşeker
    1 kg soğuk süt
    4 çorba kaşığı tepeleme un
    1 adet yumurta
    1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
    1 tatlı kaşığı tereyağı


Kadayıflı Tavuk Göğsü Yapılışı

250 gram kadayıfı fırın tepsisine incecik yayın. Kızarana dek pişirip soğuması için kenara alın. Daha sonra kadayıfı ufalayıp, 2 çorba kaşığı tozşekerle karıştırın. Ayrı bir yerde soğuk süt, un, kalan tozşeker, yumurta, rendelenmiş limon kabuğu ve 1 su bardağı ufalanmış kadayıfı koyu bir muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Tereyağını ekleyip, karışım sıcakken 10 dakika mikserle çırpın. Fırın kabını ıslatıp, karışımı kaba boşaltın. 1 gece buzdolabında dinlendirin. Tabağa ters çevirip, çıkarın. Üzerine, kadayıflı tozşeker karışımını serpip servis yapın.


 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:22.