03 Ağustos 2021, 18:54 | #1 |
OrjinaL ErikLi Kek Tarifi
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler: 125 gr tereyağı / oda sıcaklığında 1 cup toz şeker 2 büyük yumurta 1 cup un 1 çay kaşığı kabartma tozu 1/2 çay kaşığı tuz 10-15 adet kırmızı erik (anjelik ya da mürdüm eriği) / ortadan ikiye bölünmüş, çekirdeksiz 1/2 limon suyu 1 çay kaşığı tarçın 1 çorba kaşığı şeker Cup ölçüsü kullanmıyorsanız, yerine standart boy su bardağı kullanabilirsiniz. Bahçenin nefis anjelik erikleri. Normalde yaz sonunda olgunlaşır ama, bu sene erkenci oldular. Hazırlanışı: Fırını önceden 175 derecede ısıtın. 22-23 santimlik kelepçeli kek kalıbının içini tereyağı ile iyice yağlayın. Un, tuz ve kabartma tozunu birlikte eleyerek bir kenarda bekletin. Büyük bir kasede tereyağı ve şekeri hafif ve kabarık olana kadar çırpın. İçine yumurtaları teker teker ekleyin ve yedirene kadar çırpın. Un karışımını yumurtalı karışıma ekleyin ve spatula ile karıştırın. Hazır olan kek hamurunu kalıba dökün, eşit olarak yayın. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İkiye kestiğiniz eriklerin, kesilen kısımları hamurun üzerine gelecek şekilde kalıbın içine yerleştirin. Üzerine limon suyunu gezdirin. Tarçın ve toz şekerini de serpiştirin. Sıcak fırına verin, yaklaşık 45 dakika ya da kek altın kahverengi olana kadar pişirin. Kürdan testi ile kontrol edin. Keki kesmeden önce en az 30 dakika boyunca oda sıcaklığında bekletin. Ilık olarak servis edin. Ya da buzdolabında birkaç saat (ya da bir gece) bekleterek soğuk olarak servis edin. Servis sırasında üzerine dondurma ya da krema koyabilirsiniz. Ama pek tavsiye etmem. Deneyince, kekin yumuşacık dokusunu, eriğin mayhoş tadını başka birşeyle karıştırmak istemeyeceksiniz. Dilerseniz dondurup saklayabilirsiniz. Yemeden önce düşük ısıda tekrar ısıtmanız yeterli. Orijinal tarif
________________
Bir Defa Aldatan Kisiyi Affedersen, Seni Yine Kullanir;
Çünkü Ihanet Bir Ruh Hali Degil, Karakterin Dökülüş Biçimidir. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|