04 Ağustos 2021, 01:19 | #1 |
BaLLı TahinLi KuraBiye
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tahinli kurabiye tarifi Malzemeler: 1/2 cup zeytinyağı 1/2 cup tahin 1/2 cup bal ya da pudra şekeri 1/2 cup çekilmiş ceviz Aldığı kadar un 1 tatlı kaşığı vanilya özütü Üzeri için: Fıstık ve fındık Cup ölçüsü yoksa, yerine 200ml'lik su bardağı kullanın. Hazırlanışı: Bir kasede zeytinyağı, tahin ve balı birlikte spatula ile karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave edin (hamur elinizden ayrılmaya başlayana kadar un ekleyin) pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurun. Cevizi de ekleyip birlikte yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Ben hamurların bir kısmını ceviz büyüklüğünde, bir kısmını fındıktan birazcık büyüklükte iki boy yapıyorum. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 10 -15 dakika pişirin. Altları ve yanları kızarmaya başlarken fırından alın. Tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Tahinli kurabiye soğudukça sertlecektir. Dikkat edelim! Tahinli kurabiye de kabartma tozu kullanmadım. Tarifte eksik yazılmış değil. Ben şeker yerine bal kullanıyorum. Dileyen aynı ölçüde pudra şekeri kullanabilir. Fırında pişen gıdalarda pekmez kullanmayın, yanarak zararlı maddeye dönüşür. Ama bal yanmaz, sadece biraz (pişmiş meyve gibi) vitamin kaybına uğrar. Zeytinyağı yerine istediğiniz bir sıvı yağ kullanabilirsiniz. Tahinli kurabiyeler soğuduktan sonra servis sırasında üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Cup ölçünüz yoksa, her 1/2 cup yerine, standart boy çay bardağını ölçü olarak kullanın.
________________
Bir Defa Aldatan Kisiyi Affedersen, Seni Yine Kullanir;
Çünkü Ihanet Bir Ruh Hali Degil, Karakterin Dökülüş Biçimidir. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|