IRCForumu.ORG   çatla net
Goygoy


 
 
Seçenekler Stil
Alt 05 Ağustos 2021, 23:15   #1
Kusursuz dost arayan dostsuz kalır.
CURRY SAUCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Padişah Yastığı

Padişah Yastığı Tarifi İçin malzemeler


  • 1 yemek kaşığı antep fıstığı (toz)
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
Keki için:
  • 1.5 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı ılık su
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı toz şeker
Kreması için:
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket krem şanti
Şerbeti için:
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker


Padişah Yastığı Nasıl Yapılır?


  • Şerbeti için; Öncelikle şerbet için gereken malzemeleri bir tencereye alın.
  • Şeker eriyene kadar şerbeti karıştırın. Şeker eriğinde ocağın altını açın ve şerbeti kaynatın.
  • Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatın. Ardından ocağın altını kapatarak soğumaya bırakın.
  • Kek için; Bir kabın içerisine yumurta ve şekeri alarak mikserle çırpın.
  • Karışım köpük kıvamına geldiğinde üzerine ılık su ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tekrar karıştırın.
  • 24 cm'lik kelepçeli kalıbın alt kısmına yağlı kağıt serin.
  • Kalıbın içerisine hazırladığınız kek harcını dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
  • Kekin pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapmayı unutmayın.
  • Kreması için; Kek pişerken bir kabın içerisinde toz krem şanti ve soğuk sütü karıştırın.
  • Ardından üzerine süzme yoğurt ekleyerek tekrar karıştırın ve buzdolabına kaldırın.
  • Pişen keki oda sıcaklığında bekletin. Kek soğuduğunda kelepçeli kalıptan çıkartın ve enine doğru ortadan ikiye kesin.
  • Kekin alt tarafını servis tabağına alın ve kelepçeli kalıbı tekrar geçirin.
  • Üst tarafını ise başka bir servis tabağına alın. İki keki de soğuyan şerbetle eşit olacak şekilde ıslatın.
  • Kelepçeli kalıpta olan kekin üzerine kremayı sürün ve her tarafına yayın.
  • Kekin üst tarafını ise ters çevirerek kremanın üzerine yerleştirin.
  • Hazırladığınız padişah yastığının üst kısmını antep fıstığı ve hindistan cevizi ile süsleyin.
  • Padişah yastığı tatlısını 1 gece buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun.


lezzet


 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:23.