IRCForumu.ORG   çatla net
Goygoy


 
 
Seçenekler Stil
Alt 05 Ağustos 2021, 23:17   #1
Kusursuz dost arayan dostsuz kalır.
CURRY SAUCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Midye Tatlısı

Midye Tatlısı Tarifi İçin malzemeler


  • 4-5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Tereyağı (üzeri için)
  • Antep fıstığı (iç harcı için)
Açarken kullanmak için:
  • Nişasta
Şerbeti için:
  • 4 su bardağı su
  • 3.5 su bardağı şeker
  • 2-3 damla limon


Midye Tatlısı Nasıl Yapılır?


  • Şerbeti için; Öncelikle şeker ve suyu tencereye alarak kaynamaya bırakın.
  • Şerbet kaynamaya başladığında içerisine limon suyu ekleyin. 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Hamur için; Nişasta, tereyağı ve antep fıstığı dışındaki hamur malzemelerini karıştırma kabına alın.
  • Malzemeleri yoğurarak yumuşak bir kıvam elde edin.
  • Hazırladığınız hamuru 20 bezeye ayırın ve 30 dakika dinlendirin.
  • Bezeleri 2'ye ayırın. İlk aşamada yalnızca 10 beze kullanılır.
  • Bezeleri tek tek pasta tabağı büyüklüğünde olacak şekilde açın ve üst üste koyun.
  • 10 taneyi açarak üst üste koyduktan sonra tek bir yufka olarak açabileceğiniz şekilde büyük açın.
  • Yufkayı sıkı bir şekilde rulo yapın. Ruloyu bir parmak genişliğinde kesin.
  • Kestiğiniz parçaları yan yatırarak merdane yardımıyla hafifçe açın.
  • Antep fıstıklarını blenderdan geçirerek küçük parçalar haline getirin.
  • Açtığınız hamurların ortasına antep fıstığı yerleştirin ve poğaça kapatır gibi kapatın.
  • Fırın tepsisini yağlayın ve hazırladığınız hamurları tepsiye dizin.
  • Kalan 10 bezeyi de aynı şekilde hazırlayarak tepsiye yerleştirin.
  • Hamurların üzerine şekil vermek için çatal ile çizgiler atın.
  • Ardından tereyağını tavada eritin ve kaşık yardımıyla hamurların üzerinde gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında tatlıların üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Tatlıyı fırından çıkarttıktan sonra soğuyan şerbeti üzerinde gezdirin.
  • Tatlı şerbeti çektiğinde servise hazır olur. Afiyet olsun.
Midye Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?
  • Tarife ilk olarak şerbetten başlayın. Bu sayede zaman kazanabilirsiniz.
  • Tatlının iç harcında antep fıstığı yerine ceviz de kullanabilirsiniz.
  • Son aşamada tatlı sıcak, şerbet soğuk olacaktır.
  • Şerbetin çekmesi için en az 10 dakika dinlendirin.
  • Midye tatlısını Maraş dondurması ile servis edebilirsiniz.
lezzet


 
Alt 05 Ağustos 2021, 23:56   #2
Standart

Midyeyi çok severim de tatlısını ilk defa duydum. Nasıl bişey acaba ya bu, merak ettim bak.

________________

Öpüşmek; alt katı kiralamak için, üst katta yapılan anlaşmadır..
 
Alt 06 Ağustos 2021, 00:18   #3
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

mis: yapmayın bana bunu.

________________

 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:53.