IRCForumu.ORG   çatla net
Goygoy


 
 
Seçenekler Stil
Alt 20 Temmuz 2023, 17:57   #1
"Omne ignotum pro magnifico."
Chloe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Incirli Puding


Incirli Puding


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler
50 gr kiraz şekerlemesi
250 gr kuru incir
100 gr kuru kayısı
1 limon
1 portakal
100 gr kuru erik
3 çorba kaşığı konyak
100 gr margarin
1 çay bardağı toz şeker
1 elma
2 yumurta
25 gr file badem
2 kahve fincanı un
85 gr ufalanmış ekmek içi
1'er çay kaşığı zencefil ve tarçın
Yarım çay kaşığı muskat
1 çorba kaşığı pudra şeker

İncirli Puding
Nasıl Yapılır
Kiraz şekerlemesi, incir ve kayısıları kıyın. Limon ve portakalı rendeleyip suyunu sıkın.
Küçük bir tencereye kıyılmış kuru meyveler, kuru erik, rendelenmiş limon ve portakal kabuğu ve suyu, konyak, margarin ve şekeri alın.
10 dakika kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Elmayı soyup küp küp doğrayın. Kuru meyveli karışıma elma, 2 yumurta ve bademi ekleyip karıştırın.
Un, ufalanmış ekmek içi, zencefil, tarçın ve muskatı ilave edip iyice karıştırın.
Yuvarlak ve derin bir kalıbı yağlayıp karışımı ekleyin. Üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatın.
Büyük bir tencerenin yarısına gelecek kadar su doldurup kalıbı yerleştirin. Kısık ateşte 3 saat pişirin.
Tenceredeki su azaldıkça sıcak su ilave edin. Servis tabağına ters çevirip alın. Soğuduktan sonra üzerine pudraşeker serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.



lezzet.com.tr
________________





: ( :
Her hikayenin iki tarafı vardır.






 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:45.