22 Temmuz 2023, 15:41 | #1 |
Acı Çikolata
Acı Çikolata
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 600 ml krema 320 g bitter çikolata (Kakao oranı %70 ve küçük parçalar halinde)) 160 g sütlü çikolata (Küçük parçalar halinde)1 çay kaşığı acı pul biber Karadut şerbeti için 2 su bardağı karadut (Dondurulmuş) 1/2 çay bardağı beyaz şarap 1,5 yemek kaşığı şeker Baklava kıtırı için Baklava yufkası 1/2 su bardağı su 1/2 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı Antep fıstığı (Kırık) Acı Çikolata Nasıl Yapılır 400 g krema ve pul biberi tencereye alın ve buhar çıkıncaya dek ısıttıktan sonra kapağını kapatıp demlenmeye bırakın. Isınan kremayı süzün ve çikolataları ekleyerek çırpmak suretiyle karıştırın. 200 g kremayı bir kaba alarak mikser yardımıyla kabarıncaya kadar çırpın ve bir spatula yardımıyla çikolatalı karışıma yedirerek buzdolabında soğumaya bırakın. Karadut şerbeti için donuk karadut, şeker ile şarabı bir tencereye alın ve şarabın alkolü uçuncaya kadar, 5 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın. (Şerbeti isteğinize göre, tanelerini süzerek veya taneli olarak kullanabilirsiniz.) Baklava kıtırı için; su, şeker ve tereyağını bir tavaya alin. Şeker ve yağ eriyene kadar ısıtarak şerbet hazırlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinin üzerine bir kat baklava yufkası serin ve bir fırça yardımıyla şerbetle yufkayı ıslatın. Ardından bu işlemi yufka 5 kat olana kadar tekrarlayın ve en son koyduğunuz yufkanın üstünü ıslatmayın. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 10 dakika süreyle altın sarısı kızarıncaya dek pişirin. Antep fıstığını bir tavaya alarak kavurun. Karadut şerbetini servis yapacağınız çukur bir kasenin altına koyun ve çikolatanızı sıcak suda ısıttığınız bir kaşık yardımıyla alarak şerbetin üzerine ekleyin. En son üzerine bir parça baklava kıtırı ile kavrulmuş fıstık koyarak servis edin.. lezzet.com.tr
________________
• : ( : Her hikayenin iki tarafı vardır. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|