22 Temmuz 2023, 16:38 | #1 |
Kremalı Portakal Çiçeği Çanakları
Kremalı Portakal Çiçeği Çanakları [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler Portakal Çanakları: 5-6 adet orta boy portakal (Yafa veya Valensiya) Şerbet için: 500 gr şeker 1 litre su 1 çay kaşığı limon tuzu Krema için: 700 gr süt ½ su bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta 100 gr tereyağ 1 paket vanilya Kremalı Portakal Çiçeği Çanakları Nasıl Yapılır Portakal Çanakları: Portakalların kabuğunu çok az rendeleyin. İkiye kesin ve portakalın içini kaşık ile dikkatli temizleyin. Çanakları suda 1-2 taşım haşlayıp suyunu süzün. Haşlama işlemini bir kez daha tekrarladıktan sonra soğuk suda bekletin. Yani toplam iki kez haşlayacaksınız. Şeker ve suyu 1-2 taşım ocakta kaynatın. Kabukları içine atın. Portakal kabukları yumuşayıp suyu kıvam alıncaya kadar pişirin. Pişen kabukları şerbetinden alın ve çanakların açık tarafı aşağıya gelecek şekilde soğumaya bırakın. Krema: Vanilya ve tereyağ dışındaki malzemeleri sürekli karıştırarak pişirin. Sıcak kremayı mikserde 10-15 dk. çırparken önce tereyağını ekleyin. Eriyip karıştığında vanilyayı da ekleyin. Çanakların içine ılık kremayı doldurun. Üzerini portakal çiçekleri ve yaprakları ile süsleyip servis yapın. lezzet.com.tr
________________
• : ( : Her hikayenin iki tarafı vardır. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|