06 Ağustos 2021, 00:25
|
#1
|
|
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Tarifi İçin malzemeler
- 3 yumurta
- 1 kahve fincanı şeker
- 3 kahve fincanı un
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
- 2.5 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri beyaz olana dek güzelce çırpalım. Sonra içine eleyerek un ve kabartma tozu ilave edelim.
- Spatula ile FOLD edelim. (katlayarak alttan üste karıştıralım yumurtalar sönmesin.)
- Bir kaba koyalım ben 25 cm çapında yuvarlak kap kullandım. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim kontrollü ama.
- (Kürdan testi ile olmuş mu olmamış mı bakalım)
- Şerbeti için; şekeri tencereye alalım karamel yapalım ama bu sefer karıştırabiliriz.
- Alt taraflar karamel olunca karıştırın. Her taraf güzelce erisin ardından suyu ekleyelim. NOLUYOR YA! demeyin evet şeker öyle donuyor merak etmeyelim.
- Şeker suyun içinde güzelce erisin, erir hemen zaten şimdi hazır..
lezzet
|
|
|