IRCForumu.ORG   çatla net
Goygoy


 
 
Seçenekler Stil
Alt 24 Temmuz 2023, 13:03   #1
BANLI ÜYE
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Saray Aşuresi Tarifi

Saray Aşuresi Tarifi



MALZEMELER
1 su bardağı aşurelik buğday
Yarım su bardağı kuru fasulye
Yarım su bardağı nohut
10 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
150 gram kuru incir
100 gram kuru kayısı,100 gram tatlı badem,100 gram kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tuz
0 gram kuş üzümü
50 gram dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı gül suyu
Süslemek için:
Nar taneleri, fındık, kuş üzümü, badem, antep fıstığı

YAPILIŞI
Buğday, kuru fasulye ve nohudu geceden ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün buğdayı, suyuyla birlikte geniş bir tencereye alın. Üzerine suyu ekleyip yumuşayıncaya kadar orta ateşte ara sıra karıştırarak pişirin. Nohut ve kuru fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın. Kuru incir ve kuru kayısıları küp doğrayıp ılık suda yumuşatın. Bademleri sıcak suda 2-3 dakika kaynatıp kabuklarını soyun. Buğdaylar çatlamaya başladığında, içinden 1 kepçe alıp robotta macun haline gelene kadar çekin. Daha sonra karıştırarak tencereye ekleyin. Tuzu ilave edin. Nohut, kuru fasulye ve toz şekeri aşureye ekleyin. Ara ara karıştırarak 15 dakika pişirin. Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm, kuş üzümü, badem ve dolmalık fıstıkları ekleyin. 10 dakika daha pişirin. Nişastayı gül suyu ile açtıktan sonra aşureye ekleyip bir-iki taşım kaynatın. Ocaktan alıp 25-30 dakika dinlendirdikten sonra kaselere paylaştırın. Üzerini nar taneleri, fındık, kuş üzümü, badem, antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

PÜF NOKTASI
Sarayda hazırlanan bu aşureye, geçmiş zamanlarda ocaktan almadan hemen önce bir toplu iğne başı kadar misk de eklenirmiş. Misk: Asya'nın yüksek dağlarında yaşayan bir tür erkek ceylanın karın derisi altındaki bir bezden çıkarılan güzel kokulu maddedir.

alıntı
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:32.