14 Nisan 2023, 14:16 | #1 |
Gelinim Mutfakta Helva-i Hakani Tarifi
MALZEMELER
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 50 gr bugday nisastasi 60 gr pirinc unu 300 ml sut 125 gr tereyagi 300 ml bal 125 gr badem 150 gr kaymak TARIF Kabuklarini soyduktan sonra birkac bademi susleme icin ayirip kalani havanda dovun. Nisasta ve unlari bir kapta karistirin. Ayri bir yerde sutu kaynatip icine bali ekleyin ve sicak tutun. Tereyagini tencerede eritip ocagi kapatin. Yag biraz soguyunca unu ilave edin. Ocagi tekrar acin ve unu tahta kasIkla karistirarak kavurun. Bademleri ilave edip kisIk ateste rengi degisene kadar kavurun. Ocagi iyice kisip sicak sut ve bal karisimini ilave edin. Tahta kasIkla iyice karistirin. Tencerenin uzerine kagit havlu ortun ve kapagini kapatip 20 dakika dinlenmeye birakin. Kaymagi kucuk parcalara bolun ve helva ilikken uzerine ilave edin. Karistirip tercihe gore gul suyu veya tarcinla susleyin. ALİNTİ ~
________________
Bizde MutSuz Olalim ~
|
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|