11 Ağustos 2023, 16:28 | #1 |
Antep Usûlü Nefis ve Pratik Kısır Tarifi
6 çay bardağı bulgur (ben yöresel orta boy bulgur kullanıyorum)
5 çay bardağı kaynar su 2 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı biber salçası 2 diş sarımsak 1 limon suyu 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi 1 bağ maydanoz Yarım bağ nane 7-8 adet yeşil soğan Tuz Karabiber Kimyon İsot Varsa) kuru reyhan Sumak Pul biber 1 su bardağı zeytinyağı Bulgur bir kaba alınıp üzerine kaynar su ilave edilir. Bir kapak kapatılarak yarım saat kadar dinlendirilir. Daha sonra salçalar eklenip karıştırılır. Pul biber hariç tüm baharatlar, ince kıyılmış sarımsak, limon suyu ve nar ekşisi ilave edilir. En son yeşillikler eklenip harmanlanır. Bir sos tavasında zeytinyağı ısıtılıp ocak kapatılır. Kızgın yağa pul biber ilave edilir ve kısıra eklenip karıştırılarak servis tabağına alınır. Lezzeti için yöresel salça kullanmanızı tavsiye ederim. (özellikle Hatay yöresi). |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|