IRCForumu.ORG   çatla net
Goygoy


 
 
Seçenekler Stil
Alt 11 Ağustos 2023, 16:28   #1
Kayıtlı Üye
Ledya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Antep Usûlü Nefis ve Pratik Kısır Tarifi

6 çay bardağı bulgur (ben yöresel orta boy bulgur kullanıyorum)
5 çay bardağı kaynar su
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
1 limon suyu
2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 bağ maydanoz
Yarım bağ nane
7-8 adet yeşil soğan
Tuz
Karabiber
Kimyon
İsot
Varsa) kuru reyhan
Sumak
Pul biber
1 su bardağı zeytinyağı

Bulgur bir kaba alınıp üzerine kaynar su ilave edilir.
Bir kapak kapatılarak yarım saat kadar dinlendirilir.
Daha sonra salçalar eklenip karıştırılır.
Pul biber hariç tüm baharatlar, ince kıyılmış sarımsak, limon suyu ve nar ekşisi ilave edilir.
En son yeşillikler eklenip harmanlanır.
Bir sos tavasında zeytinyağı ısıtılıp ocak kapatılır.
Kızgın yağa pul biber ilave edilir ve kısıra eklenip karıştırılarak servis tabağına alınır.
Lezzeti için yöresel salça kullanmanızı tavsiye ederim. (özellikle Hatay yöresi).
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:29.