IRCForumu.ORG   çatla net
Goygoy


 
 
Seçenekler Stil
Alt 15 Eylül 2021, 12:59   #1
BekLentiLer Üzer BekLemeyin
Ecem12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Yöresel Hatay Belen Tava Tarifi



Belen Tava Tarifi İçin Malzemeler
1
adet
soğan
(doğranmış)
1
adet
yeşil biber
(doğranmış)
1
adet
kapya biber
(doğranmış)
1
adet
doğranmış domates
4
diş
sarımsak
1
çay kaşığı
tuz
1
çay kaşığı
kekik
1
çay kaşığı
pul biber
100
gram
eritilmiş tereyağı
400
gram
kuzu eti


Belen Tava Tarifinin Püf Noktası
Mutlaka demir döküm bir tava kullanın, etinizin taze olmasına da özen gösterin. Dilerseniz tereyağı miktarını azaltabilirsiniz.


Belen Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

Tüm doğranmış sebzeleri bir kabın içerisinde karıştırın ve demir döküm tavanızın altına güzelce yayın.
Üzerine iri parçalar halinde doğranmış kuzu etlerini tüm sebzelerin üzerini kapatacak şekilde dizin.
Ardından üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin.
200 derecelik fırında 45-50 dakika kadar pişirin. Çıkarıp sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!

Alıntı
________________


Bir Defa Aldatan Kisiyi Affedersen, Seni Yine Kullanir;
Çünkü Ihanet Bir Ruh Hali Degil, Karakterin Dökülüş Biçimidir.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:51.