15 Eylül 2021, 14:03 | #1 |
Yöresel Antep Mutfağından Miras: Kabaklama
Kabaklama Tarifi İçin Malzemeler 4 diş sarımsak 1 adet büyük boy soğan 350 gram kuşbaşı dana eti 2 kilogram kabak 2 su bardağı haşlanmış nohut 3 su bardağı sıcak su 3 çorba kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı domates salçası 1/2 kase sumak ekşisi (yoksa nar ekşisi) 1 çimdik tuz 1 çimdik karabiber 1 çimdik pul biber 1 çimdik kekik 2 tatlı kaşığı nane 3 yemek kaşığı zeytinyağı Kabaklama Tarifinin Pişirme Önerisi Etleri ve nohutları önceden düdüklü tencerede pişirmek, daha hızlı çözüm olabilir. Kabaklama Tarifi Nasıl Yapılır? Nohut ve eti ayrı ayrı haşlayıp bekletin. Soğanları yemeklik doğrayın, kabakları küp şeklinde doğrayın. Geniş bir tencerede soğanları sıvı yağda kavurmaya başlayın, soğanlar rengini salınca içerisine kabakları ekleyin. Ardından salçayı da ilave edin. Biraz da kabakla kavurduktan sonra üzerine 3 su bardağı sıcak su veya varsa dana kemik suyu ekleyin. Bu şekilde kabakların yumuşamasını bekleyin. Lakin bütün bu işlemleri kısık ateş de gerçekleştirin. Kabaklar biraz yumuşayınca nohut ve eti ekleyin. Sarımsakları ise küçük parçalara keserek ekleyin. Üstünü geçmeyecek kadar su koyup, kısık ateş de pişmeye bırakın. Kabaklar piştikten sonra sumak suyunu ekleyin. Ardından ocağın altını kapatın. Bir tavada zeytinyağını dilerseniz tereyağını kızdırıp içerisine bolca nane serpin ve yemeğin üzerine gezdirin. Afiyet olsun. Alıntı
________________
Bir Defa Aldatan Kisiyi Affedersen, Seni Yine Kullanir;
Çünkü Ihanet Bir Ruh Hali Degil, Karakterin Dökülüş Biçimidir. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|