06 Ekim 2022, 15:29 | #1 |
Muradiye Çorbası
Muradiye Çorbası Malzemeler Yarım parça tavuk göğüs eti 1 kabak 1 havuç 2 yemek kaşığı arpa şehriye 4 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı un 30 gr tereyağı 1 çay kaşığı tuz 5 su bardağı su 1 çay kaşığı karabiber Yapılışı Tavuk göğüs etini küçük küpler şeklinde doğrayın. 15 gr tereyağı ile birlikte tencereye alıp kavurun. Kabak ve havucu minik küpler şeklinde doğrayın ve tavuk etine ilave edin. 5 su bardağı su ve arpa şehriyeyi ekleyip kısık ateşte pişirin. Yoğurt ve unu bir kasede iyice çırpın. Yoğurdun kesilmemesi için çorba suyundan yavaşça ekleyerek çırpmaya devam edin. Daha sonra bu karışımı yavaşça çorbaya ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp 15 dakika daha pişirin. Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirip servis yapın. Afiyet olsun. ~alıntıdır~ |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|