23 Ocak 2023, 16:48 | #1 |
İç Anadolu Bölgesi Mantısı
İç Anadolu Bölgesi Mantısı İç Anadolu genelde yağlı yemeklerin tüketildiği yerlerdir. Tüketeceğiniz yemeğin yağsız olmasını bekliyorsanız bence hiç ümit etmeyin. İç Anadolu’da böyle bir seçenek yok. Peki neler var? Etli yemek denilince tüm Türkiye’ye yayılan ve hazırlaması uzun sürse de yapımı makarnaya benzeyen lezzetli Kayseri mantısı, hazırlaması uğraştırsa da sizi kendinizden alacak Konya’nın enfes fırın kebabı akla ilk gelen yemeklerdir. Hafif tercih ederim diyorsanız tabi ki çeşitlerimiz vardır. Madımak yemeği tercihiniz olmalıdır. Madımak, soğan, domates, biber ve bulgurun kullanıldığı bu yemek de sizde ayrı bir his uyandıracaktır. Tatlı ne yiyebilirim diyorsanız aynı baklava olan ama yapımı farklı olan Sivas yöresine ait gazete baklavası doğru seçim olacaktır. Şerbetin ne çok ne de az olduğu bu tatlıyı denemezseniz çok şey kaçırırsınız. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|