IRCForumu.ORG   çatla net
Goygoy


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By She

 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Mart 2024, 15:57   #1
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Vapur dumanı çiçeği




VAPUR DUMANI ÇİÇEĞİ

Latincesi adı “Ageratum houstonianum” olan vapur dumanı çiçeği, bahçede ve saksıda kolayca yetiştirilebilir. Bahçede ya da saksıda güneş gören yerlerde hızlı gelişim gösterir.

Papatyagiller ailesinden olan vapur dumanı çiçeğinin yaklaşık 60 esas türü vardır. Süs bitkisi olarak çoğunlukla “ageratum houstonianum” türü tercih edilir. Anavatanı Orta ve Güney Amerika’dır.

Vapur Dumanı Çiçeğinin Bakımı

Işık İsteği: Bol güneş sever. Sürekli güneş alan yerde tutulmalıdır. Direkt güneş alabileceği bir yerde tutarsanız hızlıca gelişir.

Isı İsteği: 10 – 32 derece aralığında yaşayabilir. Kuraklığa dayanıklıdır. Bu sıcaklık aralığında kolayca gelişim gösterir.

Nem İsteği: Ortam neminin %25 den fazla yerler de daha iyi yetişirler.

Su İsteği: Suyu sever. Fakat kuraklığa dayanıklıdır. Toprağın durumunda göre haftada bir ya da iki kez sulanması yeterlidir. Yaz mevsiminde sabah erkenden, ikindi vaktinden sonra ya da akşam sulanmalıdır.

Çoğaltma: Yetiştirilmesi ve üretilmesi tohumla olur. Yaz sonunda alınan tohumlar saklanır ve sonbaharda dikilir. Eğer bazı tohumların toprağa düşmesine izin verirseniz sonraki mevsimde yeniden yeşermeye başladığını görebilirsiniz.

Vapur Dumanı Çiçeği

Toprak İsteği ve Ekimi: Yağmur suyundan faydalanan bahçe toprağı verimlidir. Ekimden önce toprağa hayvan gübresi serpilmelidir. Nisan ayı sonu ve mayıs ayında ekilebilir.

Üzerine hayvan gübresi atılan ve 1 hafta kadar bekletilen toprak uygun çapa, kürek veya toprak işleme aletleri ile 20 cm derinlikte işlenir ve işlenen toprak 2-3 gün havalandırılır. Bu arada hayvan gübresi de toprağa karışmış olur. Ardından toprak ters çevrilir ve çapalanır. Böylece toprak ekime hazır hale gelir.

Hazırlanan toprağa tohumlar en fazla 1 cm derinliğinde ekilir. Tohumlar arasında 15-25 cm mesafe bırakılmalıdır. Sulama yaparken de dikkat edilmeli, tohumlar tazyikle başka yerlere taşınmamalıdır.

Gübreleme: Ayda bir, bir miktar hayvan gübresi verilebilir.

Çiçekleri soldukça kesmek gerekir. Solan kısımlar kesilerek çiçeğin daha sağlıklı gelişmesi sağlanır. Soldu diye çiçeğe daha fazla su verilmemelidir.



Alıntı
Lavi bunu beğendi.
________________

~ E & B ~
 
Alt 23 Nisan 2024, 15:56   #2
Yorumcu Üye
Lavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Rengine bayıldım

 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:16.