12 Şubat 2024, 17:57
|
#1
|
|
Boşnak Mantısı Tarifi
Boşnak Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
4 – 4,5 su bardağı un
1,5 su bardağı su
tuz
Kıymalı Harç için:
200 gr kıyma
1 küçük boy soğan
tuz
karabiber
Hamuru açmak için:
100 gr tereyağı
Boşnak Mantısı Nasıl Yapılır?
2 su bardağı un, tuz ve 1 su bardağı suyu yoğurma kabına alıp karıştırın.
2 su bardağı daha unu ve gerekirse kalan suyu da azar azar ekleyerek orta sertlikte bir hamur yoğurun.
Hamuru toparlayın ve üstünü örterek 30 dakika kadar dinlendirin.
Hamur dinlenirken soğanı rendeleyin, kıyma, tuz ve karabiber ile bir kapta karıştırarak yoğurun.
Hazırladığınız hamuru 10 parçaya bölün ve her parçayı elinizde yuvarlayın.
Her bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde açın ve yemek kaşığı ile üzerilerine erittiğiniz tereyağını sürerek üst üste koyun.
Açtığınız bezeler 5 adet olunca aynı işlemleri uygulayarak ikinci 5 li seti yapın ve merdane yardımıyla tepsi boyutlarında büyütün.
Hamuru kare kare dilimleyin ve kıymalı harcın yarısını kestiğiniz karelerin ortalarına paylaştırın.
Hamurları fotoğraftaki gibi tek tek kapatın ve yağladığınız fırın tepsisine dizin.
Diğer 5’li sete de aynı işlemi uygulayın ve tepsiyi doldurun.
Kalan tereyağını hamurun üzerine sürün ve 200 derece önceden ısıttığınız fırında 35 dakika kadar pişirin.
İsteğe göre yoğurt ve kırmızı pul biberli yağ ile sıcak servis yapın.
|
|
|