15 Temmuz 2021, 16:12
|
#1
|
|
İbiza Tatlısı
İbiza Tatlısı Tarifi İçin malzemeler
Dışı için:
- 2 paket yulaflı veya kepekli bisküvi
Muhallebisi için:
- 1 su bardağı un
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
İçi için:
- 1 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- 3 adet muz
İbiza Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yulaflı bisküvileri kırıntı haline gelene kadar robotta çektirin ve fırın tepsisine boşaltın.
- Muhallebi malzemelerini bir tencereye alın ve sürekli karıştırın.
- Muhallebinin kıvamı koyulaştığında ocaktan alın.
- Kakaolu muhallebiyi, fırın tepsisine, yulaflı bisküvilerin üzerine, dökün.
- Spatula veya kaşık yardımıyla muhallebiyi düzleştirin.
- Üzerini streç film ile sararak buzdolabında 1 saat dinlendirin.
- Bir kasenin içerisinde 1 paket krem şantiyi sütle birlikte çırpın.
- Muhallebi soğuduktan sonra, üzerine krem şantiyi sürün ve spatula ile düzeltin.
- Tatlıyı tekrar buzdolabına alın. En az 3-4 saat, en fazla ise bir gece buzdolabında dinlendirin.
- Tatlı dinlendikten sonra eşit dilimler halinde bölün.
- Muzları ikiye bölün ve dilimlediğiniz tatlının üzerine yerleştirin.
- Muhallebiyi tabanından dikkatli bir şekilde kaldırın ve içeri doğru sarın. Tatlının uçlarını birleştirerek tabağa alın.
- Üzerini sevdiğiniz meyvelerle süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
İbiza Tatlısı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Muhallebinin buzdolabında yeterince soğumasını dikkat edin. Aksi takdirde sarması zorlaşacaktır.
- Tarifte kullanacağınız muz büyükse, 2 parçaya bölün. Küçükse, bütün halde kullanabilirsiniz.
- Tatlıyı sararken tabanını spatula ile kaldırın. Bu sayede tatlınız parçalanmayacaktır.
lezzet
|
|
|