IRCForumu.ORG   çatla net
Goygoy


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By Chloe

 
 
Seçenekler Stil
Alt 25 Temmuz 2023, 15:33   #1
"Omne ignotum pro magnifico."
Chloe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Çin Pilavı

Çin Pilavı


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler
1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı zeytinyağlı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet küçük havuç
2 dal taze soğan
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1.5 su bardağı sıcak su

Çin Pilavı
Nasıl Yapılır
Taze soğanları bol su ile yıkayıp ayıklayın ve ince ince doğrayın.
Havucun kabuğunu soyduktan sonra küçük küpler halinde doğrayın.
Bir pilav tenceresine zeytinyağı ve tereyağını ekleyerek kızdırın.
Doğradığınız taze soğan ve havuçları içerisine ekleyerek kavurun.
Pirinçleri bol suda yıkayıp süzdükten sonra tencereye ilave edin ve pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
Ardından tuz ve sıcak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve çırpın. Pilav suyunu çektiğinde yumurta karışımını üzerine ekleyin.
Kapağı tekrardan kapatarak 3-4 dakika daha pişirin.
Pilav tamamen suyunu çektiğinde ve yumurtalar kızardığında ocağı kapatın. Tencere ve kapak arasına kağıt havlu koyun ve demlenmesi için bekleyin.
Çin pilavını ılık bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.



lezzet.com.tr
İpek bunu beğendi.
________________





: ( :
Her hikayenin iki tarafı vardır.






 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:54.