07 Ocak 2024, 10:51 | #1 |
7 Ocak Günün YeMeĞi
Malzemeler 4 adet tavuk kalça, 1 su bardağı pirinç, 1 adet soğan, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı salça, 1 yemek kaşığı çam fıstığı, 1 yemek kaşığı kuş üzümü, 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz, 1 silme çay kaşığı tarçın, 1/2 çay kaşığı karabiber, 1 tepeleme çay kaşığı yenibahar, 1 çay kaşığı şeker, Tuz, 1,5 su bardağı sıcak su. Hazırlanışı Tavuk kalçaları uygun boyutlu bir fırın tepsisine alın, Üzerlerine zeytinyağı ve tuz gezdirin, 200 derecede önceden ısıtılmış fırına verip kızarana kadar pişirin, Bu sırada pilav için soğanı yemeklik doğrayın, Tereyağı ve zeytinyağını bir tavada kızdırıp soğanları ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun, Fıstıkları ekleyip 1-2 dk. daha kavurun, Salçayı ekleyip kavurun, Yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyip birkaç dakika kavurun, Maydanoz, şeker, kuş üzümü, baharatlar ve tuzu ekleyip karıştırın ve ateşten alın, Pilav harcını pişen tavukların aralarına paylaştırın, Suyu ekleyip üzerini bir yağlı kağıtla örtün, Fırına verip suyunu çekene kadar pişirin, Yağlı kağıdı çıkarıp beş dakika daha fırında tutun ve fırından çıkarın. Afiyet olsun |
|
|
07 Ocak 2024, 12:36 | #2 |
Çok güzel görünüyor.
________________
~ E & B ~ |
|
|
07 Ocak 2024, 15:10 | #3 |
istemen yeterli canım yaparım ben sanan
|
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|