IRCForumu.ORG   Reklamalanı
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 12 Temmuz 2024, 08:27   #1
Ircforumuicon (1) 12.07.2024 Günün Yemeği Etsiz Kuru Fasulye

Etsiz Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
Ön Hazırlık İçin:
2
su bardağı
kuru fasulye
2
litre
soğuk su
1
su bardağı
süt
Haşlamak İçin:
2
litre
soğuk su
1
yemek kaşığı
tuz
Sosu İçin:
5
yemek kaşığı
tereyağı
4
yemek kaşığı
zeytinyağı
2
adet
kuru soğan
(orta boy)
1
tatlı kaşığı
toz kırmızı biber
1
yemek kaşığı
domates salçası
2,5
su bardağı
et suyu
(ya da normal su)
1
çay kaşığı
tuz
3
adet
kırmızı biber
(kuru)


Etsiz Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
Fasulyeleri derin bir kaseye koyun, üstüne su ve sütü koyup karıştırın ve buzdolabında 8-12 saat bekletin.
Fasulyeleri dolaptan alıp süzün ve soğuk su ile çok iyi yıkayın. Bu işlem esnasında fasulyeleri ovalamamaya özen gösterin.
Yıkanmış fasulyeleri geniş tabanlı bir tencereye aktarın, su ve tuz ekleyip önce yüksek ateşte pişirmeye başlayın. Kaynamayı gördükten sonra ateşi en kısık konuma getirin. Pişirme esnasında oluşan köpükleri kaşıkla alın ve fasulyeler hareketlenmesin diye bir bardak kadar soğuk su ekleyin.
Fasulyelerin piştiğini anlamak için 1-2 tanesini alıp kaşıkla ezin, dışları bütün ve içleri yumuşak hale gelince ocaktan alıp süzün, kenarda bekletin.
Sosunu hazırlamak için ilk olarak soğanları çok küçük ve ince küpler halinde doğrayın. Geniş tabanlı bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını koyup soğanları da ekleyin ve orta ateşte tamamen yumuşayana kadar renk aldırmadan pişirin.
Pişen soğanların üstüne toz kırmızı biber ve salçayı da ekleyip kokuları açığa çıkana kadar kavurun. Son olarak et suyu (ya da su) ve tuzu da ekleyin, kısık ateşte bir taşım kaynatın.
Fasulyeleri sıcak sosun içine aktarın, kuru biberleri de ekleyin ve kısık ateşte içine kesinlikle kaşıkla müdahale etmeden, ara ara tencereyi sallayarak pişirin.
Kuru fasulyeniz sosla bütünleşip üstünde bir kaymak tabakası oluştuğunda yemeğiniz hazır olmuş demektir. Bu işlem yaklaşık 20 dakika sürebilir.
Pişen yemeği oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırın ve bir gece dinlendirin.
Servis etmeden önce fasulyeyi dolaptan çıkarın ve orta ateşte yine içine kaşık değdirmeden hafifçe sallayarak ısıtın.
Sıcak kuru fasulyenizi yanında pilav, turşu ve soğanla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

________________

Kırdığınız Yerden Kırılacaksınız
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:35.