28 Haziran 2024, 02:40 | #1 |
Karamelize Soğan Mezesi
Malzemeler [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 5 adet orta boy kuru soğan 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1/2 tatlı kaşığı tuz 1 /2 tatlı kaşığı sumak 1/ 2 tatlı kaşığı toz biber 1/2 tatlı kaşığı pul biber 1/2 tatlı kaşığı karabiber 1/2 tatlı kaşığı kimyon 1 tutam maydanoz 1 tatlı kaşığı nar ekşisi (İsteğe bağlı kullanılabilir) Hazırlanışı Öncelikle soğanın kabuklarını soyup soğanları yıkayalım. Ardından her bir soğanı dörde bölelim. Bu aşamada kullanacağınız soğan sayısı ve büyüklüğünü kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz. Soğanları tava içerisine alıp, üzerine sıvı yağını ve tuzu ilave edip kapağını kapatalım. Orta ateşte arada karıştırarak soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Soğanlar yumuşadıktan sonra karıştıralım. Üzerine maydanoz ve nar ekşisi hariç diğer bütün baharatları ekleyelim. Bir iki dakika daha karıştırarak pişirip ocaktan alalım. Kapağı kapalı bir şekilde biraz soğumasını bekleyelim. Son olarak üzerine incecik doğranmış maydanozu ve nar ekşisini ilave edip servis edelim. Deneyeceklere kolay gelsin. |
|
|
28 Haziran 2024, 03:31 | #2 |
Soğan damar tıkanıklığına iyi gelir. Damarları rahatlatır. Kanın temizlenerek daha rahat dolaşmasını sağlar. Soğan antioksidan olduğu için damar tıkanıklığı hastalığını engeller. Bazen sadece soğan yeyiniz.
Emeğine sağlık. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|