11 Ağustos 2023, 05:22 | #1 |
Kıymalı Açık Poğaça
Kıymalı Açık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
1 çay bardağı ılık süt 1 çay bardağı ılık su Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 adet yaş maya yada 1 dolu kaşık kuru maya 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine) 4,5-5 su bardağı un (kontrollü ekleyin ele yapışmayan ama oldukça yumuşak bir hamur olmalı) İç harcı için; 500 gram kıyma 2-3 adet soğan ince kıyılmış 2-3 adet yeşil sivri biber 1 adet kapya biber Uygun bir kap içerisine un hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştıralım. En sonunda unu kontrollü şeklinde ekleyin. Yapışmayan ama oldukça yumuşak bir hamur elde edelim. Üzerini örtüp 40 – 50 dakika mayalandırın. İç harcı için için tüm malzemeleri kabın içerisine alalım. Domates, soğan, biber ve sarımsak robottan çekilir. Ben hazır domates püresi kullandım. Maydanoz ince kıyılır kabın içerisine alınır. En son baharatları eklenir ve güzelce karıştırılır. Mayalanan hamuru video daki gibi küçük parçalara alıp (mandalina büyüklüğünde) yuvarlayalım (12-14 adet). Bezeyi tezgaha koyup elimizle acalım ve üzerine 1-2 yemek kaşığı iç harçtan sürelim. Video daki gibi olduğu gibi şekil veriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Denemek isteyenlere kolay gelsin. Afiyet olsun 2-3 adet domates robottan çekilmiş veya hazır domates püresi olabilir Maydanoz 3 diş sarımsak Tuz Karabiber Kimyon Kırmızı toz biber |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|