05 Aralık 2023, 13:15 | #1 |
Kugel Pasta
Kugel Pasta Malzemeleri Nelerdir ? 2 paket Bizim Mutfak Vanilyalı Puding 1 litre süt 3 paket petibör bisküvi(10 adet bütün, gerisi parçalanmış) Üzeri İçin; 80 g bitter çikolata (eritilmiş) 1,5 yemek kaşığı toz Antep fıstığı Kugel Pasta Nasıl Yapılır ? Kugel Pasta tarifi için ; derin bir tencereye süt ve Bizim Mutfak Vanilyalı Puding’i ekleyin ve orta ateşte sürekli olarak çırparak pişirin. Puding kıvamını alınca karışımı ocaktan alın ve kabuklanmaması için ara ara karıştırarak oda sıcaklığında soğutun. Oda sıcaklığına gelmiş olan pudingin içerisine parçalanmış olan petibör bisküvilerini ekleyip karıştırın. Karışımı iç kısmını streçlediğiniz yuvarlak kaselerin içerisine eşit olarak paylaştırın ve alt kısmını düzleştirin. Karışımı koyduğunuz kaselerin üzerine bütün haldeki bisküvileri taban olarak ekleyin. Sığmayan bisküvileri boyutuna göre parçalayıp her tarafını kapatın. Hazırladığınız pastaların üzerini streç filmle kapatıp buzlukta 4 saat bekletin. Buzluktan çıkardığınız pastaların streçlerini açıp, kaseden çıkarın. Çikolata ile kaplamak için tel ızgara veya bir tabağın içerisine pastaları yerleştirin. Benmari usulü erittiğiniz bitter çikolatayı pastaların her yerine gelecek şekilde üzerlerine gezdirin. Şekil vermek isterseniz kapladığınız çikolatanın donmasını bekledikten sonra şeritler halinde eritilmiş çikolatayı üzerlerine gezdirin. Son olarak toz Antep fıstığını da pastanın üzerine serpiştirip servis edin. Kugel Pasta hazır. Afiyet olsun!
________________
|
|
|
27 Ocak 2024, 15:57 | #2 |
@oMeN kahvenin yanına yeriz bunu eşim
________________
~ E & B ~ |
|
|
27 Ocak 2024, 16:00 | #3 |
Olur hayatım, aklıma bana özel yaptığın Pasta geldi
________________
Edep; aklın Tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, Aklı kadar şerefli, Şerefi kadar Kıymetlidir. Massive.. |
|
|
27 Ocak 2024, 16:01 | #4 |
Ya ilk deneyimim di ama olsun mado dan aldığımızdan daha iyiydi canım eşim
________________
~ E & B ~ |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|