04 Nisan 2024, 15:22 | #1 |
Cevizli İrmikli Tatlı
Cevizli İrmikli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler 125 gram tereyağı 1 yumurta 1 yemek kaşığı sirke 1 çay bardağı irmik (Büyük boy çay bardağı) 1 su bardağı un (Tepeleme) 1 kabartma tozu Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz Şerbet için 2 su bardağı su 2 su bardağı şeker 1-2 damla limon suyu Cevizli İrmikli Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır ?? 1 - Önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın. 2 - Su şeker ve limon suyunu karıştırın kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika ocakta tutun. 3 - Hamur için gerekli tüm malzemelerle yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapın. 4 - İstediğiniz büyüklükte bezeleri ayırın. İri ceviz büyüklüğünde 15 bezeye ayırdım ( her biri 36-37 gramdır) avuç içinde oval açıp bıçak bıçakla bastırarak ince çizikler atın. Farklı şekiller de verebilirsiniz. 5 - Bir fırın kabına dizip 175° alt üst ayardaki fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 6 - Fırından çıkardığınız tatlının ilk sıcağı çıkınca(2-3dk sonra) üzerine soğuk şerbeti dökün. İlk etapta biraz yumuşuyor fakat şerbeti çektikten sonra daha kıyır oluyor. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|