04 Nisan 2024, 15:29 | #1 |
Mus Tadında Kakaolu Tavuk Göğsü
Mus Tadında Kakaolu Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler 1 lt süt 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ veya margarin 1 su bardağından 1 parmak eksik un 2 yemek kaşığı dolusu kakao 1 su bardağı şeker 1 paket bitter veya sütlü çikolata 1 paket vanilin Üzeri için; Beyaz çikolata Hindistan cevizi Fındık Fıstık (isteğe bağlı) Mus Tadında Kakaolu Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır ? 1 - Tereyağı uygun bir tencerede eritin. 2 - Unu ekleyip kokusu çıkana dek kavurun. 3 - Soğuk sütü, kakaoyu ekleyip topaklanmaması için sürekli karıştırarak pişirin. 4 - Kıvam almaya başladığında şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin. 5 - Fokurdamaya başladığında altını kısın ve 1-2 dk daha pişirin. 6 - Vanilini çikolatayı ekleyip karıştırıp kapatın. 7 - Ocaktan alıp 2-3 dk blenderdan geçirin.İçerisinde pütürler kalırsa endişe etmeyin.Bu aşamada pürüzsüz, güzel bir kıvam elde ediyoruz. Püf noktası burada 8 - Küçük boy bir borcamı ( dikdörtgen, kare, yuvarlak vs) suyla çalkalayın ve muhallebiyi borcama aktarın. 9 - Bu şekilde servis yaparken borcama yapışmayacaktır. 10 - Ilıdığı zaman üzerini kapatıp en az 3-4 saat buzdolabında soğutun. 11 - Sonrasında ters çevirip dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun |
|
|
04 Nisan 2024, 16:25 | #2 |
Olsada yesek
|
|
|
04 Nisan 2024, 16:28 | #3 |
Yapma bunu bana @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
|
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|