22 Ağustos 2021, 18:50 | #1 |
Aşure Tarifi
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo buğday Yarım kilo fasulye Yarım kilo nohut 300 gram kayısı 300 gram incir 300 gr kuru üzüm 2 paket dolmalık fıstık 2 paket kuş üzümü 3 adet kabuk tarçın 1 adet elma (Karanfilleri batırmak için) 1 adet portakal Karanfil 10 bardak şeker Üzerine Nar Fındık Fıstık Badem Tarçın Aşure Tarifi Yapılışı Akşamdan kuru fasulyeyi nohudu ve buğdayı ayrı ayrı suda bir taşım haşlayıp altlarını kapatalım suyu ile sabaha kadar kalsın. Sabah nohudu kuru fasulyeyi ve buğdayı tekrar haşlayalım. Nohut ve fasulyeyi süzdükten sonra buğday tenceresinde buluşturalım suyunu koyup pişmeye bırakalım. İçine elmaya batırdığımız karanfil kabul tarçın ve portakal rendesini atalım. Ayrı tarafta kuru meyveleri küçük küçük doğrayıp kaynar suya koyalım. Renkleri çıkan meyveleri ilave edip pişirmeye devam edelim. Bu aşamada kenarda kaynar suyumuz hazır olsun. Su oranı nasıl sevdiğinize göre siz ayarlıyorsunuz. Biraz sulu kalmasına dikkat edin bakliyat durunca katılaşıyor. Şekeri de koyduktan sonra 10 dakika daha kaynatıp kaseleri servisi edelim. Deneyenlere afiyet şifa olsun allah kabul etsin inşallah.
________________
Sükunet en güzel huzudur. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|