IRCForumu.ORG   çatla net
Goygoy


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By Ada

 
 
Seçenekler Stil
Alt 13 Ekim 2022, 13:38   #1
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Süt Dilimi Tarifi

Süt Dilimi Tarifi

Süt Dilimi Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:

3/4 su bardağı un
2 adet yumurta
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1.5 yemek kaşığı kakao
1/2 su bardağı yoğurt
Kreması için:

1 paket krema (200 ml.)
1 yemek kaşığı bal
1 paket toz krem şanti
3-4 damla limon suyu

Süt Dilimi Nasıl Yapılır?
Fırınınızı 185 dereceye ayarlayın, alt ve üst turba ayarında ısıtmaya bırakın.
Kreması için; Krem şanti, krema, bal ve limon suyunu bir kaseye alarak mikserle çırpın.
Kremanın kıvamı sertleştiğinde buzdolabında muhafaza edin.
Keki için; Toz şeker ve yumurtayı bir kaseye alarak krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Üzerine kalan malzemeleri de ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve kek harcını eşit olacak şekilde tepsiye dökün.
Önceden ısıtılmış 185 dereceli fırında keki 10 dakika pişirin.
Keki, pişirme kağıdıyla birlikte tepsiden alın. Başka bir kağıdın üzerine ters çevirin.
Keki ortadan ikiye kesin. Kekin bir bölümüne hazırladığınız kremayı sürün ve yayın.
Diğer keki üzerine kapatın. Ardından kare şeklinde dilimlere ayırın.
Hazırladığınız süt dilimlerini hava almayan kaplarda, buzdolabında 3 gün muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.


ESinti bunu beğendi.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:27.