09 Aralık 2022, 14:18 | #1 |
Kesme Muhallebi
Kesme Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler 3 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı buğday nişastası 3 yemek kaşığı irmik 1 litre süt 3/4 su bardağı şeker 1/2 yemek kaşığı tereyağı YapıLışı *Un, nişasta ve irmiği bir tencere içerisine alıp güzelce karıştırın. *Ardından sütten 1 su bardağı ekleyip bir çırpıcıyla hızlıca çırpın. Karışım tamamen homojen hala geldikten sonra sütün geri kalanını da ekleyip ocağı orta ateşe alın ve pişirmeye başlayın. *Muhallebiyi devamlı olarak çırpıcıyla karıştırmaya devam edin ve süt kaynamaya başladıktan sonra şekerini de ekleiyn. *Kıvamı koyulaşana dek çırpıcıyla karıştırarak pişirin. Yoğun bir boza kıvamını aldıktan sonra ocağı kapatın. *Son olarak tereyağını ekleyerek iyice karıştırın. *20x20 boyutlarında bir borcamı suyla ıslatın ve fazla suyunu dökün. Borcam hala hafifçe ıslakken hazırlamış olduğunuz muhallebiyi içerisine dökün ve üstünü bir spatula ile düzleştirin. *Üstünün kurumaması için 5-10 dakika ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerini streç filmle kaplayın. Muhallebiye tamamen değeceği için kabuk bağlamasını önleyecektir. *En az 3 saat tercihen bir akşam buzdolabında dinlendirdikten sonra dilediğiniz boyutlarda dilimler keserek süsleyin ve soğuk servis edin. Afiyet olsun.. ^aLıntı^ |
|
|
09 Aralık 2022, 15:35 | #2 |
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hanımla muhallebicide buluşmaya gerek kalmadı.Burda buluşuruz artık hazır @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] muhallebi tarifi vermiş birde hazırlar hep birlikte yeriz forumca ))
Emeğine sağlık...
________________
..ve bağırdı annem tam kapıdan çıkarken; "Yüreğini ört. İnsanlar soğuk, üşürsün.." |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|