28 Temmuz 2021, 18:56
|
#1
|
|
Karpuzlu Ve Naneli Dondurma
Karpuzlu Ve Naneli Dondurma Tarifi İçin malzemeler
- 300 g veya 2 dilim çekirdeksiz karpuz
- 100 ml süt
- 250 ml krema
- 3 adet yumurta sarısı
- 75 g şeker
- 4 yaprak taze nane
Karpuzlu Ve Naneli Dondurma Nasıl Yapılır?
- Karpuzu 5 saniye süreyle rondodan geçirin veya ezerek bir kaba alın. (Karpuzun tamamen suya dönmemesi için süre çok önemlidir.) İçine elinizle parçaladığınız nane yapraklarını atın.
- Süt, krema ve şekeri, şeker eriyene kadar bir tencerede ısıtın.
- Derin bir kaba yumurta sarılarını alın ve üzerine ısıttığınız karışımdan biraz ekleyerek çırptıktan sonra tekrar sütlü karışıma ilave edin.
- Kısık ateşte sürekli karıştırarak krema kıvamına gelene dek pişirin ve ılınmaya bırakın ve ılık hale gelince buzdolabında soğumaya bırakın.
- Soğuyan dondurma karışımını karpuz püresi ile karıştırın ve hava almayan bir kap içinde dondurucuya koyun ve donana kadar her 2 saatte bir el mikseri ile karıştırın.
- Bu dondurma karpuzun barındırdığı su miktarından ötürü kıvam olarak sorbeye daha yakın olacaktır.
- Dondurma kaselerine paylaştırarak servis edin.
lezzet
|
|
|