28 Mart 2023, 12:51 | #1 |
Hakiki Tulumba Tatlisi Nasil Yapilir?
MALZEMELER
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 yemek kasigi toz seker 1 cay kasigi tuz 2 yemek kasigi tereyagi 2,5 su bardagi un 3 adet yumurta 1 yemek kasigi irmik 1 yemek kasigi nisasta Serbeti icin: 2 su bardagi toz seker 2 su bardagi su 1 tatli kasigi limon suyu Kizartmak icin: 3 su bardagi aycicek yagi TARIF Tatlinin serbetini hazirlamak icin; su ve toz sekeri karistirdiktan sonra orta ateste 10- 15 dakika kadar kaynatin. Limon suyunu da ekledikten sonra ocaktan alin ve bir kenarda bekletin. Bir tencerede su, toz seker, tuz ve tereyagini karistirip kaynatin. Uzerine unu ilave edip surekli olarak karistirin ve toparlanan sert ve yapiskan bir hamur elde edin. Ocaktan alip sogumaya birakin. Ilinan hamura tek tek yumurtalari kirin ve karistirarak hamura yedirin. Irmik ve nisastayi da hamura karistirin. YaklasIk 2-3 cm. kalinliginda yildiz ucun takili oldugu krema sIkma torbasina soguyan hamuru alin. Aycicek yagini derin bir tencereye alin .Kizgin olmayan yaga hamurdan yaklasIk 5 cm. buyuklugunde parcalar sIkin ve renk alana kadar kizarmalarini saglayin. Hamuru yaga atarken yagin soguk olmasi oldukca onemli. Kizaran tatlilari bekletmeden soguk serbete aktarin. Serbetini cekmesi icin beklettikten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylasin. ALİNTİ ~
________________
Bizde MutSuz Olalim ~
|
|
|
28 Mart 2023, 15:10 | #2 |
Emeğine sağlık..
________________
Asalet; Başınla Dik Durup, Yüreğinle Eğilebilmektir..! |
|
|
28 Mart 2023, 15:18 | #3 |
Emeğine sağlık.
Naçizane önerim keşke görselde ekleseydin yakışırdı...
________________
..ve bağırdı annem tam kapıdan çıkarken; "Yüreğini ört. İnsanlar soğuk, üşürsün.." |
|
|
29 Mart 2023, 11:32 | #4 |
________________
Bizde MutSuz Olalim ~
|
|
|
29 Mart 2023, 11:33 | #5 | |
Alıntı:
: )
________________
Bizde MutSuz Olalim ~
|
||
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|