IRCForumu.ORG   çatla net
Goygoy


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By -ArVeLeS-

 
 
Seçenekler Stil
Alt 02 Ocak 2024, 20:29   #1
Standart şah pilavi (azerbeycan)

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Şah Pilavı için
Malzemeler
2 yemek kaşığı kuru erik
2 yemek kaşığı kuru üzüm
2 yemek kaşığı kuru kayısı
10 adet kestane
2 adet kuru soğan (Yarım ay doğranmış)
300 g kuzu eti (Kuşbaşı)
3 bardak basmati pirinci (Yıkanmış)
200 g sade yağ
1 g safran
3-4 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı zerdeçal
10 adet ince lavaş

Nasıl Yapılır
Kuzu etini pişene kadar su koyduğunuz bir tencerede yaklaşık 2-3 saat süreyle haşlayın.
Bütün kuruyemişleri, soğanı ve haşlanmış eti karamelize olana kadar tavada soteleyin. Tuz, karabiber ve zerdeçalı ekleyin ve beklemeye bırakın.
Kaynar tuzlu suda basmati pirincinin dişe gelecek şekilde ön haşlamasını yapın ve süzün.
Safranı bir bardağa alarak üzerine yarım bardak kaynar su ilave edin ve üzerini kapatarak demlenmeye bırakın.
Pirinci bir tencereye alın ve safran ile 4 yemek kaşığı sade yağ ilave ederek karıştırdıktan sonra dinlenmeye bırakın.
Derin ve döküm bir tencereye sade yağla yağladığınız lavaşları uçları dışarı sarkacak şekilde dizin. Sonrasında safranlı pirincin bir kısmını, ortasına sotelenmiş eti, diğer malzemeleri ve tekrar pirinci ekleyerek lavaşlarla üstünü kapatın.
Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında lavaşların dışı kızarana kadar, yaklaşık 1 saat kapağı kapalı olarak pişirin.
Pilav piştikten sonra tencereyi tabağa ters çevirin ve ortadan dilimleyerek servis edin.
eLa bunu beğendi.
________________

 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:03.